Algemeen
Opleiding
Interactief
Duikteam
Overige

Hoe verloopt de cursus ?Terug

De cursus vindt plaats in een van onze theorielokalen in onze vestiging in Eindhoven. We starten om 9 uur. Omdat velen van verre komen, soms zelfs uit Belgie en Duitsland, is het zaak om op tijd te vertrekken zodat je zeker op tijd bij ons bent. Ben je vertraagd, neem dan direct contact met ons op zodat we de overige cursisten kunnen informeren. 040-2121812 is ons telefoonnummer.

Na de introductie van je instructeur en de cursisten gaan we aan de slag. De stijl van de cursus is relaxed en informeel. We behandelen de gemistte vragen uit de voorbereiding. Jouw instructeur gaat met name in op de stof die niet volledig is blijven hangen. Daardoor is de cursus snel en effectief. Uiteraard heb je alle gelegenheid om vragen te stellen die je maar zou hebben. Na afloop van de theorie testen we je kennis door middel van een theorie examen. Dit examen wordt met je doorgesproken waarbij we ons beperken tot de gemistte vragen. Zo schrijft Padi het voor. Uiteraard heb je wederom alle gelegenheid eventuele moeilijkheden die je tegenkwam tijdens het examen met je instructeur te bespreken.

Theoretische kennis over het plannen van een duik met Nitrox is niet voldoende om er veilig mee te kunnen duiken. Zaak is dat je alle procedures kent en beheerst die je doorloopt voordat je met een met Nitrox gevulde cilinder gaat duiken. Dit leer je in de praktijk workshops. Er staan een aantal met nitrox gevulde cilinders voor je klaar. Je zult leren hoe je de cilinders op de juiste wijze labelt, hoe je de diverse mengsels analyseert, hoe je de maximale diepte uitrekent voor het betreffende mengsel en tot slot, hoe je het vullogboek op de juiste wijze invult.

Is het bovenstaande allemaal goed verlopen, dan kan je instructeur overgaan tot het brevetteren. Je krijgt direct een tijdelijk brevet mee, zodat je dezelfde dag nog met Nitrox zou kunnen duiken. Twee tot drie weken later ligt je brevet klaar in de winkel in het geval je in de buurt woont. Woon je buiten onze regio's dan sturen we het brevet kostenloos naar je toe.

Voor de duikers die de optionele buitenwaterduiken willen maken, kunnen tijdens de cursus daar de afspraak voor maken. Meestal laten we die plaatsvinden in Zeeland op een van onze duikteamdagen. Voorafgaand aan de buitenwaterduiken lopen we dezelfde procedures door als tijdens de praktijkworkshop. Daarnaast stel je onder toezicht van je instructeur je duikcomputer in op het nitrox mengsel dat je analyseerde. De duik zelf is een funduik waar geen oefeningen in plaatsvinden. Je kunt gewoon samen met je buddy duiken.

 

Gebruiker
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Heeft u nog geen gebruikersnaam, registreer u dan hier.
Login gegevens vergeten? Klik hier

Planning

Enquete
Wat is je favoriete specialty
diepduik
nachtduik
ijsduik